Home

Nieuws 376 x bekeken

Baaij wil promoveren op relatie mens en dier

Amsterdam - Hans Baaij, voorzitter van Varkens in Nood, wil een proefschrift schrijven over de relatie tussen mens en dier.

Baaij: "Ik wil in mijn proefschrift voortbouwen op de publicaties van Peter Singer." Singer publiceerde in 1975 zijn boek Animal Liberation, een publicatie die wordt gezien als de basis van de dierenrechtenbeweging. Baaij: "De afgelopen jaren is op dit vlak weinig verdere ontwikkeling geweest en weinig gepubliceerd. Ik wil op die basis verder bouwen." Baaij weet nog niet aan welke universiteit of bij welke hoogleraar hij zal gaan promoveren.

Naast het schrijven van een proefschrift wil Baaij zich blijven richten op Varkens in Nood. De lancering van de Superwijzer heeft de afgelopen anderhalf jaar veel tijd, energie en mankracht gekost. Het idee is van Varkens in Nood. Sinds december vorig jaar is Greenpeace partner in het project. Volgens Baaij is de applicatie voor smartphones al 16.000 keer gedownload door consumenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.