Home

Nieuws 355 x bekeken

”Actievoerders tegen transgeen moeten eerst eens komen praten”

Harpenden – Wetenschappers die transgene tarwe uitproberen op een veld in het Engelse Harpenden ten noorden van Londen hebben actievoerders die dreigen het veld te vernielen gevraagd ’eerst eens te komen praten’.

De tarwe is door transgene mutatie resistent gemaakt tegen bladluis. Een actiegroep, Take the Flour Back, heeft gedreigd ’het veld van dit gif te reinigen’ maar de wetenschappers van Rothamsted Research vinden dat ze daarbij voorbij gaan aan de voordelen voor het milieu. ”We benaderen jullie als milieu-mensen. De transgene planten zijn goed voor het milieu omdat het gebruik van bestrijdingsmiddelen er door wordt teruggedrongen. Dat zal toekomstige generaties ten goede komen.” De actievoerders wijzen die suggestie voorshands af en noemen het veld een bedreiging voor de Britse landbouw. Voorlopig houden ze dan ook vast aan hun oproep om eind van deze maand een actiedag tegen het proefveld te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.