Home

Nieuws 349 x bekeken

Vragen in Europarlement over Chinees kloonschaap

Brussel – Europarlementariër Kartika Liotard (onafhankelijk) stelt vragen over het genetisch gemodificeerde gekloonde schaap, waarover Chinese wetenschappers vorige week hebben gepubliceerd.

Het schaap heeft een ingebouwde eigenschap die er voor zou zorgen dat het vlees van het schaap meer onverzadigde vetzuren bevat en dus gezonder zou kunnen zijn.
Liotard zegt dat Eurocommissaris John Dalli (Volksgezondheid en Consumentenbeleid) zo snel mogelijk met wetgeving moet komen, die Europese burgers beschermt tegen de invoer van gekloonde of genetisch gemanipuleerde dieren.
Onderzoekers van de Shihezi universiteit in de Chinese provincie Xinjiang zeggen dat het gekloonde schaap bij de geboorte 5,7 kilo woog en zich normaal ontwikkelt. De onderzoekers zeggen dat het klonen met veel moeite tot stand komt, omdat veel van de gekloonde embryo’s zich niet verder ontwikkelen. Zij zeggen een methode te hebben ontwikkeld, die eenvoudiger is en tot een beter resultaat leidt.
Het gekloonde schaap heet Peng Peng en is vernoemd naar twee onderzoekers.

Of registreer je om te kunnen reageren.