Home

Nieuws 294 x bekeken 1 reactie

Vaccinatie Q-koorts van start

Den Haag – De vaccinatie tegen Q-koorts is gestart. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Alle melkgeiten en melkschapen moeten voor 1 augustus 2012 gevaccineerd zijn tegen Q-koorts.

Ook bedrijven met een publieksfunctie, zoals kinderboerderijen, moeten voor deze datum hun schapen en geiten geënt hebben. Voor alle andere schapen en geiten is het vaccineren vrijwillig. De NVWA controleert na 1 augustus of het enten ook daadwerkelijk is gebeurd.
Als bedrijven hun dieren niet voor 1 augustus 2012 volledig geënt hebben, worden de vaccinaties in opdracht van de NVWA gedaan. Alle gemaakte kosten zijn dan volledig voor rekening van de veehouder en zullen veel hoger uitpakken.
Op 1 augustus 2011 bleek 82 procent van de bedrijven gevaccineerd te hebben. In september 2011 hadden alle bedrijven aan de vaccinatieplicht voldaan. De bedrijven met een publieksfunctie kregen vorig jaar langer de tijd om te vaccineren, tot 1 januari 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.