Home

Nieuws 433 x bekeken

Syngenta ziet omzet stijgen, wil prijzen verhogen

Bazel – De omzet van Syngenta is het eerste kwartaal bij gelijkblijvende wisselkoersen 7 procent gestegen, tot 3,3 miljard euro. Het Zwitserse agro-chemische bedrijf profiteert van een vroeg begonnen zaaiseizoen op het Noordelijk halfrond en Amerika.

Dit compenseert de lagere verkopen door droogte in Zuid-Amerika ruimschoots. Het verkoopvolume steeg 5 procent en de prijs 4 procent.
Het bedrijf is van plan de prijzen voor producten dit jaar op te voeren met nog eens 2 tot 3 procent. Syngenta produceert zowel gewasbeschermingsmiddelen als zaaigoed en zoekt in het zaadsegment naar overnamekandidaten met een prijskaartje van 100 tot 600 miljoen dollar. Grotere acquisities zijn volgens Syngenta onmogelijk, omdat de grotere concurrenten geen interesse in verkoop zouden hebben.


In Europa, het Midden-Oosten en Afrika stegen verkopen het afgelopen jaar met correctie voor wisselkoersen met 14 procent. In Oost-Europa stegen verkopen met 25 procent. Syngenta ziet de verkopen van met name zaaigoed snel toenemen. In Oekraïne, een betrekkelijk nieuwe markt voor Syngenta, is de verkoop van zaaigoed verdubbeld tot ruim 75 miljoen euro. In Noord-Amerika zijn de verkopen met 13 procent gestegen.


In het zaadsegment is de verkoop van maiszaad toegenomen met 21 procent, aldus Syngenta. Er was ook groei met dubbele percentages zichtbaar bij de verkoop van herbiciden die een plant beschermen tegen een specifieke onkruidverdelger. De verkoop van de insecticide Force, die de maiswortelboorder bestrijdt, steeg met 50 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.