Home

Nieuws 420 x bekeken

Rutte biedt ontslag kabinet aan

Den Haag - Premier Mark Rutte zal maandagmiddag het ontslag van zijn kabinet aanbieden aan koningin Beatrix op paleis Huis ten Bosch. Bronnen hebben dat maandag gemeld. Daarna zal de premier de Tweede Kamer informeren.

De ministerraad heeft zich maandagochtend ruim 1,5 uur beraden over de politieke crisis die is ontstaan nadat de PVV zaterdag de stekker uit het Catshuisberaad had getrokken. Zonder gedoogsteun van de PVV verliest het VVD/CDA-kabinet de meerderheid meer in de Tweede Kamer.

Na afloop van de vergadering wilden de ministers en staatssecretarissen inhoudelijk niets zeggen. Dat kan ook niet, want de procedure is dat eerst het staatshoofd formeel wordt geïnformeerd en daarna de Tweede Kamer.

Wel lieten de meeste bewindslieden hun teleurstelling blijken over de situatie.

Voorafgaand aan het extra kabinetsberaad hadden de bewindslieden in eigen kring overleg. Ook de partijvoorzitters en fractievoorzitters van VVD en CDA waren op het ministerie van Rutte voor overleg.

Of registreer je om te kunnen reageren.