Home

Nieuws 482 x bekeken

Rusland: veterinaire dienst deel Duitsland deugt niet

Moskoun - De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor wil de veterinaire overheidscontroleinstanties van drie Duitse deelstaten - Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Beieren - voor incompetent verklaren ten aanzien van de verlening van exportvergunningen.

Rosselkhoznadzor-chef Sergei Dankvert stelt vast dat de problemen al diverse keren zijn aangekaart, maar dat er nog steeds geen sprake is van verbetering. Rosselkhoznadzor maakt zich momenteel vooral zorgen over de Schmallenberg-epidemie. Er zou te weinig worden gedaan om te voorkomen dat het virus in Rusland wordt ingesleept.
Mogelijk brengt overleg tussen de Europese Commissie en de bedoelde Duitse veterinaire diensten nog soelaas. Volgens Rosselkhoznadzor zou dat overleg dinsdag plaatshebben.

Wim Versput

Of registreer je om te kunnen reageren.