Home

Nieuws 507 x bekeken

PvdD wil middelenbeleid controversieel verklaren

Den Haag – De Partij voor de Dieren wil de discussie over het gewasbeschermingsmiddelenbeleid controversieel verklaren. Dat zegt Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.

Of het onderwerp ook controversieel wordt verklaard, wordt na het mei-reces besloten. D66 en SP zijn ook voor het aanhouden van het onderwerp tot na de verkiezingen. CDA en VVD willen het dossier, eventueel deels, wel voortzetten. Met name het beleid over neonicotinoiden, die mogelijk schadelijk zijn voor bijen, ligt gevoelig in de Tweede Kamer.
Welke onderwerpen door de Tweede Kamer precies controversieel worden verklaard in de aanloop naar de nieuwe verkiezingen, wordt in de week van 15 mei besloten. Het ziet ernaar uit dat de discussies over megastallen, de Hedwigepolder en het natuurbeleid voorlopig worden uitgesteld tot na de verkiezingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.