Home

Nieuws 358 x bekeken

Nutreco boekt hogere omzet, door meer verkopen

Amersfoort – Nutreco heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 1,13 miljard euro, 11,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De toename is vooral het gevolg van een 6,8 procent hoger verkocht volume, waarbij de afzet van visvoer positief opvalt.
De diervoederproducent verwacht in het eerste halfjaar een bedrijfsresultaat te behalen van 100 miljoen euro. Een jaar geleden kwam het bedrijfsresultaat uit op 83,6 miljoen euro. De belangrijkste groeimotor is de divisie die visvoer maakt. Nutreco zette door een grote vraag naar zalmvoer in het eerste kwartaal 27,6 procent meer met visvoer om: 335,3 miljoen euro. Daarmee is visvoer voor Nutreco, dat eerder mengvoerbedrijf Hendrix verkocht, de belangrijkste omzetcategorie.
De omzet met premixen en speciaalvoer groeide mede door 2 procent grotere volumes in het eerste kwartaal met 9,3 procent tot 302,3 miljoen euro. Nutreco verwacht groei door het verwerven van de Braziliaanse bedrijven Fri-Ribe en Bellman. Nutreco Fri-Ribe levert premix en speciaalvoerproducten voor koeien, varkens, pluimvee en diverse vissoorten en garnalen. Bellman richt zich met speciaalvoer op runderen en schapen.
De Canadese voeractiviteiten zagen de omzet 11 procent toenemen tot 119,7 miljoen euro terwijl de divisie mengvoer Europa (in feite Spanje) de omzet 7 procent zag dalen tot 141,3 miljoen euro, deels door lagere grondstofprijzen maar ook door een 3,2 procent lager verkocht volume. De vleesomzet, wederom geheel Spaans, steeg 6,7 procent tot 229,6 miljoen euro, wat vrijwel alleen gevolg is van hogere prijzen.
Nutreco verwacht dat zowel met premixen en speciaalvoer als visvoer zo'n 35 miljoen euro bijdragen aan het resultaat over de eerste zes maanden van 2012. Topman Wout Dekker: "Nutreco is na de uitstekende resultaten in 2011 ook 2012 goed begonnen."

Of registreer je om te kunnen reageren.