Home

Nieuws 340 x bekeken

Nieuwe CAO voor vleeswarenindustrie

Zoetermeer - De lonen van circa 3000 medewerkers in de vleeswarenindustrie zullen de komende twee jaar worden verhoogd met 3,5 procent.

Dat heeft de sector gisteren afgesproken met de vakbonden.
De loonsverhoging is vastgelegd in een  nieuwe twee-jarige CAO. Per 1 juni 2012 en per 1 april 2013  zal het loon worden verhoogd met 1,5 procent. Op 1 oktober 2013 zal de laatste verhoging van 0,5 procent worden doorgevoerd. Tevens ontvangen de werknemers per 1 januari 2014 een eenmalig uitkering van 150 euro bruto.

Volgens Richard van der Kruijk, secretaris van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV), is er bij de onderhandelingen met de vakbonden vooral ingezet op salarisverhoging omdat dit iedereen aangaat. “Er lag een stevig eisenpakket, met een salarisverhoging van rond de acht procent. We zijn uiteindelijk uitgekomen op een salarisverhoging van 3,5 procent”, aldus Van der Kruijk.

Behalve loonafspraken zijn er ook afspraken gemaakt over het ouderenbeleid en een aangepaste loonschaal voor eenvoudig werk. Werknemers van 60 jaar en ouder kunnen vier dagen per week gaan werken voor 90 procent brutoloon en 100 procent pensioenopbouw.
De leden van de vakbonden moeten nog instemmen met het akkoord.

Of registreer je om te kunnen reageren.