Home

Nieuws 1039 x bekeken 5 reacties

’Nederland moet arbeidsmarkt volledig openen’

Straatsburg – De Europese Commissie maant Nederland zijn arbeidsmarkt volledig te openen voor Roemenen en Bulgaren. Werknemers uit alle 27 EU-landen zouden op dezelfde manier behandeld moeten worden.

Dat is een van de vele voorstellen die het dagelijks bestuur van de Europese Unie woensdag presenteerde om de arbeidsmarkt in Europa uit het slop te trekken.


Nederland staat niet alleen. In totaal zijn er negen EU-landen waar Roemenen en Bulgaren een werkvergunning nodig hebben om te werken. Ook in Duitsland is dit het geval.


Een ander onderdeel van de voorstellen is een pleidooi voor het in elk land instellen van een minimumloon. In veel lidstaten, waaronder Duitsland, is er geen wettelijk verplicht minimumloon. ”Minimumloon speelt een belangrijke rol in de strijd tegen armoede en onrecht”, aldus de commissie.

Laatste reacties

 • Mels

  Bla bla bla,komen die commissie leden zelf uit die landen?Laat ze zich nou eens met hun eigen troep bemoeien,we hebben al opvreters genoeg hier en de een deel is zo slecht als maar kan uit deze landen,de goede mogen best komen werken en krijgen zeker toestemming,maar de crimies mogen ze daar wel houden.

 • agri2

  Aan Mels, momenteel is het beleid zo dat de 'crimies' wel komen en degene die normaal de kost willen verdienen, die mogen niet komen,

 • agratax1

  Laten we wel zijn het werk dat hier in de kassen en op het land of slachthuis moet worden gedaan, WILLEN Nederlandse werkzoekenden niet doen (de goede daar gelaten) en dus zullen we wel moeten. We kunnen ook kiezen om asielzoekers lopende hun procedure te laten werken, dit is nu verboden ook al willen ze dolgraag hun kost verdienen. Laten we dus eerst eens de hand in eigen boezem steken alvorens weer met het bekende Nederlandse vingertje te wijzen naar anderen.

 • J@gertje

  Laten we dan ook Bulgaarse en Roemeense managers hier naar toe halen.
  Die zijn namelijk ook veel goedkoper en krijgen ook geen exorbitant hoge bonusen.

 • Mels

  Wordt dus tijd dat de werklozen in dit land direkt 100% gekort worden als ze geen werk aannemen,dan moet men wel.Wie niet horen wil moet maar voelen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.