Home

Nieuws 933 x bekeken 3 reacties

Monsanto uit overleg kwekersvrijstelling

Den Haag - Chemieconcern Monsanto is uit het overleg gestapt dat de gevolgen van een uitgebreide kwekersvrijstelling voor het bedrijfsleven in kaart brengt.

Dat meldt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw. De commissie is in het leven geroepen op verzoek van de Tweede Kamer. Voorzitter Carlo Trojan spreekt met veel belanghebbende partijen om de wenselijkheid en de haalbaarheid van een uitgebreide veredelingsvrijstelling in het octrooirecht en eventuele alternatieven te bespreken. Bleker zegt dat Monsanto mogelijk tijdelijk uit het overleg is gestapt. “Monsanto heeft grote twijfels bij kwekersvrijstelling. Ze hebben ook vanwege bedrijfsstrategie gekozen om uit het overleg te stappen”, aldus de staatssecretaris tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Het vertrek van Monsanto hoeft volgens Bleker geen grote gevolgen te hebben.  “Veel relevante partijen zitten wel aan tafel. Er wordt nu eerst over groentezaden gesproken en het beeld dat daaruit voorkomt wordt waar mogelijk uitgerold over andere sectoren”, aldus Bleker.

Laatste reacties

 • Mels

  Zo zie je direct hoe de vlag er bij monsanto bij hangt,het gaat maar om twee dingen;Geld en Macht.

 • Berend Botje

  Zou het ook iets te maken hebben met het verbod op (particulier) gebruik van Monsanto's bestrijdingsmiddel Roundup, waar de 2e Kamer in een motie om heeft gevraagd?
  http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/veel-gif-in-onkruidbestrijders/speel/1/
  Ze zijn er bij Monsanto nog niet helemaal aan gewend dat ze niet direct hun zin krijgen, zoals dat in de VS gebruikelijk is.

 • mfanto

  er komt toch niets goeds uit 'nek minute' iedereen aan de gen. mod.

Of registreer je om te kunnen reageren.