Home

Nieuws 363 x bekeken

Meerlaagse aanpak waterveiligheid

Den Haag – De waterveiligheid wordt voortaan niet meer alleen gebaseerd op de kwaliteit en hoogte van de dijken, maar ook op andere onderwerpen. Daarvoor is overeenstemming in de Tweede Kamer gekomen.

"Uitgangspunt is de overstromingskans in plaats van de overschrijdingskans. Er wordt voortaan niet alleen meer gekeken naar het risico dat de dijk overstroomt, maar ook naar andere vormen van verbetering van de waterveiligheid. Er komt een meerlaagse waterveiligheid", zegt staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu. Hierbij speelt de rampenbestrijding, evacuatiemogelijkheden en bijvoorbeeld landschapsaanpassingen voor Ruimte voor de rivier ook een rol.
Doelstelling is dat er voor iedereen een bepaalde basisveiligheid komt als het gaat om waterveiligheid. Dit wordt gebiedsgericht aangepakt, vanwege de grote verschillen per regio.

Of registreer je om te kunnen reageren.