Home

Nieuws 369 x bekeken

Meer winst en omzet voor McDonald's

Oak Brook - De Amerikaanse fastfoodketen McDonald's heeft in het eerste kwartaal meer winst en omzet behaald dan een jaar eerder, dankzij toegenomen verkopen in de Verenigde Staten, Europa en elders in de wereld. Dat blijkt uit cijfers die vrijdag werden gepubliceerd.

De nettowinst steeg tot 1,27 miljard dollar (923 miljoen euro), tegen 1,21 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2011. De omzet van 's werelds grootste hamburgerketen ging met 7 procent omhoog tot 6,55 miljard dollar.
De verkoop bij vestigingen van McDonald's in de VS die minstens een jaar zijn geopend, ging met 8,9 procent omhoog en met 5 procent in Europa. In het Midden-Oosten, Azië en Afrika was hier sprake van een omzetgroei met 5,5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.