Home

Nieuws 262 x bekeken

Meer omzet voor Danone

Parijs - Het Franse voedingsconcern Danone verwacht zijn doelstellingen voor dit jaar te halen na beter dan verwachte omzetcijfers in het eerste kwartaal. De grootste maker van yoghurtproducten ter wereld, met merken als Actimel en Activia, zag de omzet met 6,9 procent stijgen vergeleken met het eerste kwartaal een jaar eerder.

Dit maakte het concern dinsdag bekend.
De omzetstijging was hoger dan de 5,8 procent waarmee analisten rekening hielden. Hoewel de consumentenbestedingen flink onder druk staan zei Danone dat de omzet werd gestuwd door een sterke vraag naar babyvoeding en voeding voor ziekenhuispatiënten.
De totale omzet, inclusief wisselkoerseffecten, kwam uit op 5,1 miljard euro, een stijging van 7,6 procent. Danone mikt op een omzetgroei van 5 tot 7 procent voor het hele jaar.
Danone, een grote concurrent van Nestlé en Unilever, staat van de voedingsconcerns het meest bloot aan de crisis in de eurozone. Het zet 40 procent van z’n producten in deze regio af, 11 procent in Frankrijk en 7 procent in Spanje.

Of registreer je om te kunnen reageren.