Home

Nieuws 265 x bekeken

Maat: verantwoordelijkheid financiering ligt bij banken

Den Haag – Banken moeten hun verantwoordelijkheid krediet te verschaffen aan het bedrijfsleven niet afschuiven. Dat zegt LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat in reactie op uitspraken van Boele Staal, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Staat zei eerder dat bedrijven in Nederland te afhankelijk zijn van banken en andere vormen van financiering.
Daarbij valt te denken aan trustfondsen of aandelenuitgifte. Volgens Maat, die reageert in het Financieele Dagblad, hebben banken een maatschappelijke verantwoordelijkheid en hebben banken zelf te weinig tegengas gegeven toen de financiële sector nieuwe, zwaardere regels opgelegd kreeg. Banken moeten nu een groter eigen vermogen hanteren en een bankenbelasting gaan betalen.
Volgens Maat reageerden banken te traag op de politiek met als gevolg dat de kredietverlening naar bedrijven nu onder druk komt. Maat noemt Rabobank een positieve uitzondering.

Of registreer je om te kunnen reageren.