Home

Nieuws 519 x bekeken 1 reactie

Kredietportefeuille Friesland Bank in 2011 750 miljoen euro

Leeuwarden - Het uitstaand krediet van Friesland Bank in de Nederlandse agrarische sector is in 2011 met ruim 10 procent gegroeid tot 750 miljoen euro.

De bank groeide in het traditionele werkgebied, het Noorden, minder hard dan daarbuiten. Dat meldt een woordvoerder.
Friesland Bank is gisteren overgenomen door de Rabobank, verreweg de grootste kredietverschaffer van de Nederlandse land- en tuinbouw. De bank kende in 2011 volgens de woordvoerder een marktaandeel van 4 tot 5 procent in de grondgebonden landbouw, en misschien 2 procent in de totale sector.
Door het samengaan van Friesland Bank en Rabobank ontstaat een partij met een marktaandeel in de Nederlandse agrarische sector van 85 tot 87 procent, afhankelijk van de rekenmethode. Of de naam Friesland Bank in de toekomst blijft bestaan is nog onduidelijk.

Eén reactie

  • haag

    Kan de Rabo nog meer regeren

Of registreer je om te kunnen reageren.