Home

Nieuws 281 x bekeken

Korting op steun na fouten

Den Haag – Het College van Beroep voor het bedrijsleven heeft een korting van 5 procent op inkomenssteun goedgekeurd bij een ondernemer, die op verschillende punten niet aan de regels voldeed.

De ondernemer was in beroep gegaan tegen het besluit van staatssecretaris Henk Bleker om een korting van 5 procent toe te passen. De staatssecretaris baseerde zich op een controlerapport van de Algemene Inspectiedienst. Bij controle bleek dat zestien runderen oormerken misten, er was geen afleidingsmateriaal bij 44 zeugen, er was te weinig licht in de kraamafdelingen en de veehouder hield geen administratie bij van de medicatie en sterfte van de zeugen.
Op grond van die tekortkomingen kan de staatssecretaris een korting toepassen op de rechtstreekse betalingen, zegt de rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.