Home

Nieuws 373 x bekeken

JBS wil slachterij Brazilië overnemen

São Paulo – JBS wil voor 268 miljoen real (107,9 miljoen euro) het Braziliaanse vleesbedrijf Independencia overnemen.

Independencia heeft vier rundveeslachterijen, waarvan twee in de deelstaat Mato Grosso do Sul, en twee huidverwerkingsfabrieken. De deal is opmerkelijk omdat JBS, het grootste vleesconcern ter wereld, had aangekondigd gas terug te nemen.
JBS is de laatste jaren door een enorme serie overnames uitgegroeid tot de grootste rundveeslachter ter wereld en via dochter Pilgrim’s Pride de belangrijkste pluimveeslachter in de VS. Het bedrijf krijgt van kredietbeoordelaars echter een laag kredietwaardigheidsoordeel, en topman Wesley Batista kondigde aan qua acquisities enigszins gas terug te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.