Home

Nieuws 1085 x bekeken

IMF wil met 400 miljard punt achter Eurocrisis zetten

Washington - Europa, Japan en een serie opkomende economieën spekken de kas van het IMF met circa 400 miljard dollar (302 miljard euro).

Met het geld moet een definitief punt achter de Eurocrisis, die de Europese consumenten gijzeling houdt, worden gezet. Europese landen zelf dragen 196 miljard euro bij.
China en Japan betalen ieder 45 miljard euro en Saoedi-Arabië iets minder. Rusland en Brazilië overwegen 10 tot 15 miljard te storten. Wat onder meer de VS en Zuid-Korea doen is onduidelijk. De stortingen zijn onder voorbehoud: de landen eisen meer stemrecht binnen de van oudsher door Europa en de VS gedomineerde organisatie.
Diverse kopstukken uit de agribusiness gaven eerder in Boerderij Vandaag aan dat de redding van de Eurozone essentieel is voor hun business. Hoewel Duitsland de belangrijkste handelspartner van de Nederlandse agribusiness is, gaan ook grote volumes naar noodlijdende Eurozone-leden als Italië en Spanje.

Of registreer je om te kunnen reageren.