Home

Nieuws 553 x bekeken

Hedwige mogelijk deels onder water

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) zou Brussel hebben voorgesteld de Hertogin Hedwigepolder gedeeltelijk onder water te zetten.

Met deze tegemoetkoming hoopt hij de kritische eurocommissaris Janez Potocnik tevreden te stellen, zo meldt de NOS. Het ministerie van Economische Zaken wil niet op de berichtgeving reageren zolang de besprekingen tussen de twee partijen nog gaande zijn.
Bleker heeft herhaaldelijk verkondigd dat goedkeuring van Brussel voor zijn alternatief voor ontpoldering niet vereist is. Toch heeft hij de afgelopen maanden alles uit de kast getrokken om Potocnik te overtuigen.
Tweede Kamerlid Ad Koppejan (CDA) heeft inmiddels aangegeven dat zijn fractie niet zal instemmen met het onder water zetten van een halve polder.

Of registreer je om te kunnen reageren.