Home

Nieuws 211 x bekeken

G500 wil helft energie duurzaam in 2030

Den Haag - De nieuwe generationele beweging G500 wil dat Nederland in 2030 de helft van de energie uit duurzame bronnen haalt.

Fossiele brandstoffen worden te duur door schaarste en conflicten. “Nederland loopt Europees gezien ver achter met verduurzamen van de energievoorziening. De kosten voor fossiele brandstoffen lopen dermate op dat het omslagpunt voor duurzame energie vanuit economisch oogpunt in zicht is”, aldus de jongerenbeweging. Door gebruik van duurzame energie wil G500 voorkomen dat latere generaties de prijs moeten betalen voor milieuvervuiling en klimaatverandering.
G500 is een nieuwe organisatie die meer aandacht wil voor jongeren in de politiek. Doelstelling is dat er 500 leden komen tot ongeveer 35 jaar, die via G500 lid worden van VVD, CDA en PvdA. Op die manier willen ze invloed uitoefenen op de politiek. “Zo proberen we een hervormingsgezinde en toekomstgerichte meerderheid in het parlement te scheppen vanuit de politieke partijen”, aldus de initiatiefnemers, die vinden dat de macht in Nederland aan het vergrijzen is.
G500 wil zich in april verder opbouwen. Naast de visie over duurzame energie pleiten ze voor vereenvoudigde toegang tot sociale regelingen voor ZZP'ers, meer investeringen in onderwijs en het voorkomen van het doorschuiven van de staatsschuld naar de volgende generatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.