Home

Nieuws 396 x bekeken

Fokkerij-organisaties bundelen krachten met WUR

Wageningen – Vier fokkerij-organisaties CRV, Topigs, Hendrix Genetics en Cobb Europe gaan met de Wageningen UR een publiek-private samenwerking aan op het gebied van dierfokkerij. Dat staat in het innovatiecontact voor de Topsector Food en Agro.

Dierfokkerij kan een belangrijk bijdrage leveren bij de toenemende vraag naar dierlijke eiwitten om de wereld te voeden. "Over de afgelopen vijftig jaar is de efficiëntie van dierlijke productie verdubbeld en 80 procent van deze toename is mogelijk gemaakt door verbetering van het uitgangsmateriaal", aldus de initiatiefnemers.
Met bundeling van krachten op het gebied van onderzoek en innovatie in de fokkerij willen de bedrijven hun gezamenlijke wereldmarktaandeel verdubbelen naar 40 procent en de totale omzet te verdubbelen in vijf jaar tijd. De huidige gezamenlijke omzet van de bedrijven bedraagt ongeveer 500 miljoen euro.
Via onderzoek willen de bedrijven en de Wageningen UR komen tot nieuwe selectietechnieken en methoden, waarmee het fokkerijbedrijfsleven onderscheidend uitgangsmateriaal kan produceren, dat bijdraagt aan een duurzame veehouderij in Nederland en in de rest van de wereld.
Aan de overheid wordt voor het initiatief een bijdrage van 15 miljoen euro per jaar gevraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.