Home

Nieuws 279 x bekeken

Flinke winstdaling Wessanen

Amsterdam – Voedingsmiddelenconcern Wessanen heeft in het eerste kwartaal van 2012 de winst flink zien dalen. Het concern spreekt van hogere kosten, waarvan een groot deel eenmalig is. De omzet daalde ook, maar op autonome basis was er groei, zo bleek vrijdagochtend.

De nettowinst kwam uit op 1,5 miljoen euro, tegen 4,5 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat was 3 miljoen euro, ruim twee keer minder dan in 2011. De omzet was met 170,6 iets lager dan vorig jaar, maar op autonome basis was er sprake van een groei met 1,3 procent.


Financieel topman Ronald Merckx zei in een toelichting op de cijfers aan het ANP niet precies aan te kunnen geven welk deel van de kosten eenmalig is en welk een meer permanent karakter heeft. Wessanen is bezig te investeren in zijn merken en divisies en dat is een proces dat enige tijd kan duren. ”De kost gaat voor de baat uit”, aldus Merckx. Het bedrijf is onder meer in verscheidene takken bezig met de marketing uit te breiden, wat gepaard gaat met kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.