Home

Nieuws 474 x bekeken

Engels droogtegebied weer groter

Londen – Het tot droogtegebied bestempelde deel van Engeland wordt steeds groter.

De milieudienst Environment Agency heeft nu 17 van de 48 counties officieel tot droogtegebied verklaard. In een groot deel van het land geldt inmiddels een sproeiverbod voor niet-beroepsgebruikers van water.
Hoewel het de laatste dagen in grote delen van het land flink regent, komt dat na bijna twee jaar met aanzienlijk minder neerslag dan het gemiddelde. Volgens de Environment Agency is het waterpeil in veel rivieren daardoor tot een historisch laag niveau gedaald. De dienst verwacht dat ook delen van Wales binnenkort tot droogtegebied verklaard moeten worden omdat zich daar vergelijkbare problemen voordoen.
Het verbod op het gebruik van tuinslangen – de zogenaamde hosepipe ban – leidt inmiddels tot praktische problemen voor gemeenten. Die doen er elk voorjaar alles aan om de plantsoenen, bloemenbakken en bloemenhangers er zo goed mogelijk uit te laten zien om een gooi te doen naar de veelbegeerde titel als groenste plaats van het land. Een toenemend aantal plaatsen heeft z’n kandidatuur echter in moeten trekken omdat het niet is toegestaan die bloemen en plantsoenen water te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.