Home

Nieuws 228 x bekeken

Conflict tussen Ovocom en GMP+

Brussel – De Belgische organisatie Ovocom, de kwaliteitsbewaker voor veevoergrondstoffen, heeft per 1 april aanvullende aankoopvoorwaarden ingesteld voor diervoeders die van GMP+ FSA gecertificeerde bedrijven worden gekocht.

Bedrijven die zijn gecertificeerd bij Ovocom kunnen niet langer GMP+ FSA gecertificeerde voeders aankopen tenzij de leverancier aan kan tonen dat deze voeders niet zijn geproduceerd met producten of nevenproducten van niet voor feed-doeleinden gecertificeerde levensmiddelenindustrieën.
De GMP+-organisatie is ongelukkig met deze stap van Ovocom. Ovocom en GMP+ hebben een uitwisselbaarheidsovereenkomst. De eenzijdige maatregel van Ovocom doorkruist deze uitwisselbaarheid en betekent een flinke administratieve lastenverzwaring voor de GMP+bedrijven. GMP+ wil op korte termijn in overleg met Ovocom over de nu ontstane situatie.
Ovocom zegt tot de aanvullende maatregelen te zijn gekomen omdat de organisatie ontevreden is over de late doorvoering van aankoopvoorwaarden voor producten uit de levensmiddelenindustrie. GMP+ is van plan die aanvullende voorwaarden op zijn vroegst binnen een jaar door te voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.