Home

Nieuws 1376 x bekeken 3 reacties

'ChristenUnie uiteindelijk met SGP samen'

Den Haag - De ChristenUnie en de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) zullen op lange termijn met elkaar samengaan.

Dat is de overtuiging van voorzitter Peter Blokhuis van de ChristenUnie. Hoewel de twee kleine christelijke partijen een verschillende politieke profilering hebben, wordt het volgens hem steeds belangrijker nauw samen te werken om als overtuigde christenen nog herkenbaar te zijn in de politiek.

Blokhuis stelt dat zaterdag in een interview in het Nederlands Dagblad. In mei neemt hij na zeven jaar afscheid als voorzitter van de ChristenUnie. Volgens hem moeten de ChristenUnie en de SGP niet als een belangenclubje de samenleving dienen maar als 'christenen voor Nederland', vindt hij. ,,Of willen we - en dan kijk ik ook naar het CDA - doorgaan als drie steeds zwakker wordende stemmetjes?'' Blokhuis verwijst onder meer naar de ontwikkelingen in de achterban van de twee partijen, waar volgens hem in rap tempo sprake is van ontzuiling.

De laatste jaren is de relatie tussen de CU en de SGP volgens Blokhuis enigszins bekoeld, vooral toen de ChristenUnie in de regering zat samen met het CDA en de PvdA. Maar volgens de scheidend voorzitter delen de twee partijen enkele belangrijke thema's zoals de onderwijsvrijheid. ,,We hebben elkaar gewoon heel erg nodig.''

Laatste reacties

 • Spotvogel

  Welja. De originele CU ademde nog enige mate van democratisch tijdsbewustzijn en menselijke realiteitezin. Maar samen met de SGP zal het eerder ontaarden in een Antieke Anti Vrouwen Loge. Zitten we in ons land daar nu écht op te wachten, door de tijdgeest ingehaalde, gedubbelde en smarteloos achtergelaten mannenbroeders? Ik dacht eigenlijk van niet!

 • Gwan

  Mag hopen dat dit niet gebeurd. dan kan ik beter sp stemmen. Ik zie geen verschil in de sp en de cu behalve de C

 • kenmvdwind

  @spotvogel
  duidelijk geen idee waar de SGP werkelijk voor staat.
  Als er een partij in NL goed is voor de boeren, dan is het de SGP!

Of registreer je om te kunnen reageren.