Home

Nieuws 627 x bekeken

’Chinese landbouw essentieel bij vergroten voedselzekerheid’

Beijing – China speelt zonder meer een kritieke rol bij het bereiken van wereldwijde voedselzekerheid.

Dat zegt William Niebur, algemeen manager van de Chinese dochter van zaadproducent Pioneer. De richting die China kiest, ook wat betreft de inzet van biotechnologie, en het succes van de Chinese landbouw zijn volgens Niebur zeer bepalend.
Niebur wijst op de omvang van de Chinese bevolking, bijna 1,4 miljard mensen en de snelle migratie naar grote steden. Het areaal landbouwgrond is daarbij stabiel tot afnemend. ”Het is daarom absoluut noodzakelijk dat we samenwerken om de productiviteit van elk plot, elk arbeidsuur en elke eenheid water en mest duurzaam opvoeren.”
Niebur sprak op de vijfde Internationale Biotechnologie en Landbouw Top in Beijing. Volgens Niebur moeten verschillende disciplines, van agentschappen voor voedselveiligheid tot wetenschappers leveranciers van productiemiddelen, samen werken. ”We hebben iedereen nodig om ervoor zorg te dragen dat elke persoon voldoende voedzaam en veilig voedsel eet.”
Volgens Niebur is Dupont, het moederbedrijf van Pioneer dat ook gewasbeschermingsmiddelen maakt en vermarkt, voor de lange termijn aan China is gecommitteerd. Daarbij probeert Dupont steeds meer lokaal te werken, om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de lokale vraag.
Niebur pleitte voor meer acceptatie van biotechnologie. Zo werkt Dupont aan nieuwe hoogwaardige maisrassen speciaal voor de Chinese markt, waar beschikbaarheid van water vaak beperkt is.

Of registreer je om te kunnen reageren.