Home

Nieuws 475 x bekeken

Langere overgangstermijn hectarepremie

Den Haag – CDA, SGP en VVD willen een lange overgangstermijn bij de invoering van de regionale hectarepremie.

De drie fracties vinden het van belang dat met name sectoren die flinke klappen te verwerken krijgen in staat worden gesteld zich voor te bereiden op het nieuwe systeem. Het gaat dan onder meer om de aardappelzetmeel- en klaversector. Staatssecretaris Henk Bleker is bereid te kijken naar de mogelijkheden, zei hij woensdag tijdens een debat in de Kamer.
De voorstellen van eurocommissaris Dacian Ciolos bieden listaten de ruimte om binnen de nieuwe periode van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (2014-2020) zelf een ingangsdatum te kiezen voor de regionale hectarepremie. Aanvankelijk was Bleker voor een korte overgangsperiode, maar nu wil hij wat meer tijd nemen. Hoeveel precies is niet duidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.