Home

Nieuws 1409 x bekeken

Britten waarschuwen voor overstromingen

Londen – De Britse meteorologische dienst heeft gewaarschuwd voor overstromingen in grote delen van het land.

Nadat het al twee weken vaak langdurig heeft geregend, met in de afgelopen dagen vaak 40 tot 50 millimeter regen, wordt voor dit weekend en komende week opnieuw een grote hoeveelheid neerslag verwacht.

De waarschuwingen hebben ook betrekking op regio's waar op dit moment juist een sproeiverbod geldt. Minister van milieu en plattelandszaken Caroline Spelman heeft eind vorige week nog gemeld dat er nog steeds niet voldoende regen is gevallen om die verboden in te trekken. De weersdiensten hebben daarnaast ook gewaarschuwd voor harde storm die schade aan bomen en gebouwen zou kunnen veroorzaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.