Home

Nieuws 225 x bekeken

Britse dierenbescherming schrapt 130 banen

Londen – De Britse dierenbescherming RSPCA gaat 130 banen schrappen. De organisatie probeert dat vooral te doen op kantoor en bij ondersteunende diensten en wil de mensen in het veld waar mogelijk sparen.

De RSPCA is grotendeels afhankelijk van giften. Die staan echter zwaar onder druk door de economische crisis. Tegelijkertijd leidt die crisis ertoe dat steeds meer mensen hun huisdier kwijt willen. Het aantal meldingen van in de steek gelaten dieren is ook gestegen van 21.500 in 2007 naar ruim 28.000 vorig jaar.
Daarbij komen dan ook nog de gestegen dieselprijzen, die zwaar aantellen voor een organisatie wier inspecteurs en andere medewerkers jaarlijks meer dan 11 miljoen kilometers verrijden. Directeur Gavin Grant: ”De RSPCA staat onder druk zoals we nog nooit hebben meegemaakt. Steeds meer dieren worden het slachtoffer van mishandeling of worden verlaten, grotendeels door het economische klimaat.”

Of registreer je om te kunnen reageren.