Home

Nieuws 271 x bekeken

Bleker: over twee weken duidelijkheid Hedwige

Brussel - Het lot van de Hertogin Hedwigepolder zal uiterlijk op 20 april worden bezegeld.

Volgens staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) vindt de komende weken nog op hoog ambtelijk niveau overleg plaats, waarna snel conclusies moeten kunnen worden getrokken.
Eerder deze week werd bekend dat er naast het ‘oude’ voornemen van ontpoldering en het alternatieve plan van Bleker nu een derde variant op tafel zou liggen. Ingewijden stelden tegenover de NOS  dat er gesproken wordt over het gedeeltelijk onder water zetten van de Hedwige. Bleker wil daar echter nog niet op reageren. CDA-Kamerlid Ad Koppejan heeft aangegeven dat dit voor hem niet acceptabel is.
De PVV stelde gisteren schriftelijke vragen aan Bleker naar aanleiding van een rapport waaruit zou blijken dat ontpoldering het overstromingsgevaar van de Westerschelde zou vergroten. Die studie is uitgevoerd door bureau Engineer Architects Project Managers. In Vlaanderen leeft juist de vrees dat het níet onder water zetten van de Hedwige risico’s oplevert.

Of registreer je om te kunnen reageren.