Home

Nieuws 2552 x bekeken 3 reacties

Bleker: elite negeerde kritiek op natuurbeheer

Amsterdam - De elite heeft jarenlang weggekeken van kritiek op het natuurbeheer. "Staatsbosbeheer was erger dan de herenboer uit de jaren 30." Dat zei staatssecretaris Henk Bleker volgens dagblad Trouw tijdens een bezoek aan de lezersdag van de krant, zaterdag.

Met elite bedoelt Bleker volgens Trouw de politici en landschapsbeheerders die meer natuur willen ten koste van landbouwgrond. Op het platteland is volgens Bleker al jaren een onderstroom aanwezig die de andere kant op wil.

De Europese regels op gebied van natuur stammen uit een andere tijd, aldus Bleker. "Landbouw heeft nu veel hogere prioriteit gekregen."

Christel Labee

Laatste reacties

 • Mels

  Heerlijk ware uitspraak van onze Henk,ik hoop maar dat ie nog een tijdje demissionair mag zijn dan kan ie nog een hoop nuttige dingen doen.

 • J@gertje

  Ik hoop het met je mee Mels.
  Maar één ding is zeker, van Dion Graus zijn we wel mooi af.
  En Wilders heeft hierbij zijn eigen graf gegraven.

  Groet,
  J@gertje

 • Mels

  Jep,die had zijn rug moeten buigen en wel voorover richting Rutte dan had Maxime hem een enorme schop onder zijn kont kunnen geven,hij meent dat ie het goed gedaan heeft voor zijn kiezers maar hij had beter water bij de wijn kunnen doen en afzien van de illusie dat we nog van Europa en de Euro afkomen want dat is iets wat niet gaat gebeuren en dan nog de begrotingsregel van 3%,NL had al lang al moeten zorgen dat ze daar aan voldeden,hoe meer pluspunten je hebt hoe meer je mag verliezen om toch nog een voldoende te scoren in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.