Home

Nieuws 223 x bekeken

Bauernverband kritisch over aanpak Schmallenberg door Brussel

Berlijn – De Europese Commissie laat het afweten bij de bestrijding van nieuwe dierziektes zoals Schmallenberg. Tot die opvatting is het Bauernverband (DBV) gekomen na een seminar met het dagelijks bestuur van de EU.

"Daar werd duidelijk dat de EU op nieuwe epidemieën niet voldoende is voorbereid," verklaart de Duitse boerenfederatie. Deze ontbeert bij de commissie vooral inzet om zo snel mogelijk een vaccin boven tafel te krijgen. "Daarvoor zijn voor de fabrikanten betrouwbare signalen van node, want de vaccins moeten ook kunnen worden verkocht. De EU heeft hierin een bijzondere taak, daar zij met de oprichting van een vaccinreservebank voor 27 lidstaten een stimulans kan bieden."
Het Bauernverband eist tegen deze achtergrond dat er in geval van nieuwe dierziektes sneller wordt gehandeld, ook ten aanzien van hulp voor getroffen veehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.