Home

Nieuws 426 x bekeken

Amerikaanse ouders willen gezonde voeding op scholen

Washington - Amerikaanse ouders willen junkfood weren van scholen. Dat blijkt uit een opiniepeiling uitgevoerd in opdracht van de actiegroep Kid’s Safe & Healthful Foods Project.

Het landbouwministerie, de USDA, werkt aan nieuwe standaarden voor voeding dat op scholen verkocht wordt. Minder suiker en zout lijkt het devies.
In de laatste 30 jaar is het aantal ongezond dikke Amerikaanse kinderen verdrievoudigd. Op veel Amerikaanse scholen wordt vet voedsel zoals hotdogs, chips, hamburgers en frites geserveerd. Uit de opiniepeiling, uitgevoerd onder meer dan 1.000 ouders, blijkt dat 80 procent van de ouders voorstander is van gezondheidseisen aan schoolvoeding.
Het grootste deel van de ouders vindt ook dat er momenteel te weinig gezonde alternatieven worden aangeboden op scholen. In Nederland leidde dezelfde conclusie tot de schoolfruitcampagne. In de VS heeft Mars, maker van M&M’s en chocoladerepen, aangekondigd automaten uit scholen terug te trekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.