Home

Nieuws 666 x bekeken

AIVD: toename acties dierenwelzijn

Den Haag – Er is een toename van het aantal deels gewelddadige acties op het gebied van dierenwelzijn. Dat concludeert de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in haar jaarverslag.

”De deels intimiderende acties nemen in sommige gevallen zulke vormen aan dat het economische verkeer eronder lijdt”, aldus de AIVD. Soms zijn de acties ook gewelddadig.
De acties van de anarchistische dierenrechtenorganisatie Respect voor Dieren (RvD) hebben zich in 2011 uitgebreid. Dierenactivistengroep RvD is op drie terreinen actief. In de eerste plaats hebben zij via de actiegroep Ongehoord acties tegen misstanden in de intensieve veehouderij. In 2011 gingen leden van deze actiegroep zonder toestemming stallen in om varkens en konijnen te filmen. Daarnaast zijn actievoerders actief tegen transport van apen voor de Europese dierproefindustrie door Air France/KLM en zijn er acties tegen enkele farmaceutische ondernemingen, onder de naam Stop Huntingdon Animal Cruelty Nederland (SHAC Nederland).
De AIVD heeft de farmaceutische industrie en Air France/KLM op de hoogte gebracht van de te verwachten ontwikkelingen, onder andere na de International Animal Rights Gathering (IARG) in Appelscha, waar ideeën voor nieuwe acties en campagnes werden uitgewisseld.

Of registreer je om te kunnen reageren.