Home

Nieuws 352 x bekeken

100.000 Chinezen moeten wijken voor dam

Peking – Nog eens 100.000 mensen die in de buurt van de Drieklovendam in China wonen, moeten waarschijnlijk verhuizen wegens aardverschuivingen en verzakkingen van oevers. Dat meldde de BBC woensdag op basis van Chinese media.

Volgens een regeringsfunctionaris is het aantal geologische rampen dramatisch gestegen sinds de grootste stuwdam ter wereld in de rivier Yangtze op volle kracht werkt. De afgelopen jaren zijn al 1,4 miljoen mensen uit de omgeving geëvacueerd.
De evacuatie van de volgende 100.000 mensen zal waarschijnlijk 5 jaar duren. De autoriteiten zullen 355 locaties proberen te stabiliseren waar aardverschuivingen zijn geweest. Nog eens 5386 gevaarlijke plekken worden in de gaten gehouden.
De bouw van de 2300 meter lange en 181 meter hoge dam in de provincie Hubei begon in 1993. Hij kostte 17 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.