Home

Nieuws 525 x bekeken 1 reactielaatste update:23 mrt 2012

Voederwaarde.nl verwacht dit jaar nog nieuwe deelnemers

Dronten – Stichting Voederwaarde.nl verwacht nog dit jaar enkele nieuwe deelnemers. Dat zegt de voorzitter van het controlebestuur Harry Vahl.

Voederwaarde.nl is twee jaar geleden opgericht. De stichting heeft tot doel onafhankelijk inzicht te geven in de voederwaarde van de producten van de aangesloten veevoerbedrijven. Daartoe sloot de stichting overeenkomsten met SQC (Schothorst Quality consultants), over controles en audits. De aangesloten voerbedrijven geven ook inzicht in hun voersamenstelling. In 2011 voldeden alle deelnemende bedrijven aan de eisen van Voederwaarde.nl en zijn er eigenlijk geen problemen geweest. Op dit moment valt ruim 20 procent van de Nederlandse voerproductie onder Voederwaarde.nl. ”De stichting staat nadrukkelijk open voor nieuwe deelnemers”, zo meldt Vahl.
Tot nog toe zijn er negen deelnemende voerbedrijven: voercoöperatie Den Ham, Agruniek Rijnvallei, De Samenwerking, Arkervaart Twente, CAVV Zuid-Oost Salland, Brameco-Zon, Coppens, Boerenbond Deurne en Vitelia. Voerfabriek Bolder is in 2011 uitgetreden, omdat dit bedrijf is gestopt met de productie van eigen voeders.

Eén reactie

  • Harry Vahl

    VoederWaarde.nl is het enige keurmerk waar de voederwaarde door onafhankelijk toezicht wordt geborgd. Het lijkt erop dat veel veehouders dit nog steeds niet in de gaten hebben. Bovendien wordt naast het resultaat ook transparantie over het voer in relatie tot kostprijs en samenstelling als steeds belangrijker ervaren. Het blijft daarom vreemd dat niet veel meer veehouders bij hun veevoerleverancier vragen waarom ze niet meedoen met VoederWaarde.nl.
    Omdat het toezicht en de uitvoering staan als een huis verwachten we inderdaad dat nieuwe toetreders een kwestie van tijd is.

Of registreer je om te kunnen reageren.