Home

Nieuws 293 x bekeken 2 reacties

’Verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid vooral bij producent’

Wageningen – De helft van de Nederlanders vindt dat de verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid bij de producent ligt.

Ongeveer een derde is van mening dat de verantwoordelijkheid bij henzelf ligt. Dat meldt het Wageningse marktonderzoeksbureau The Food Agency op basis van een peiling onder ruim 3000 respondenten.


De onderzoekers noemen het opmerkelijk dat de consument de supermarkt noch overheid aanwijst als eerste verantwoordelijke. De peiling is gehouden door de zusterorganisatie van The Food Agency, Food for Food, en Intomart GfK. De aanleiding was de uitbraak van de Ehec-crisis en diverse op mensen overdragelijke dierziektes.

Laatste reacties

  • politiek

    Gelukkig eindelijk duidelijkheid inzake inzake softenon. Na tientallen jaren dan eindelijk excuus richting de slachtoffers. Vaak misvormde kinderen zonder armpjes en beentjes. Ik moest ook denken aan de veehouderij Zo ook de vermengingen van al die groeihormonen jarenlang door veevoeders op duizenden bedrijven. Ook daar liggen gevaren/relaties naar misvormde kinderen aldus het Ministerie. Maar hoe zit het nu met verantwoordelijkheid ? Als je gewoon nooit controleerd ben je dan ook niet verantwoordelijk en ligt de verantwoordelijkheid inzake voedselveiligheid totaal niet bij (Z)LTO maar enkel bij de Overheid.

  • B bob

    De Land en Tuinbouwer zou de consument niet meer moeten zien als de kortzichtige veelvraat die alleen maar laagwaardige troep een en geen geld overheeft voor fatsoenlijke voeding. De levensmiddelenindustrie is het die de Producent het vel van de neus haalt en met de woekerwinst gaat lopen. Hou de afzet zoveel mogelijk in eigen hand en gebruik bij de productie geen middelen die je zelf niet zou willen vinden in jouw eigen eten. Nu hebben de meeste Boeren een apart biologisch tuintje voor hun eigen consumtie omdat ze heel goed weten waar ze mee bezig zijn !!

Of registreer je om te kunnen reageren.