Home

Nieuws 304 x bekeken 1 reactie

Veevoerindustrie levert nauwelijks productie in

Brussel - Volgens voorlopige statistieken van de Europese veevoedervereniging Fefac is productie van de veevoederindustrie in 2011 gemiddeld met 1 procent gedaald ten opzicht van 2010.

De veevoerproductie van de pluimveehouderijsector is de grootste geworden. De veevoerproductie voor de vee- en varkenssector in Europa heeft een val gemaakt van respectievelijk -3 en -1 procent. Terwijl de pluimveesector steeg met 1 procent. De dalende veevoercijfers voor de varkenssector heeft te maken met de fragiele economische situatie van deze bedrijfstak in combinatie met een hoge kostprijs.  
De dalende veevoerproductiecijfers voor herkauwers verklaart de Fefac door de ernstige droogte in de eerste maanden van 2011. Hierdoor is er minder geoogst in het voorjaar. Dit werd echter wel gecompenseerd door de goede groeiomstandigheden van ruw voer in het najaar.
Enkele Europese landen zagen de productie van mengvoer flink achteruit gaan. Ierland vertoonde de grootste val namelijk 9 procent. De productie daalde in Nederland met 5 procent. Echter Italië, Duitsland wisten te groeien en profiteerden van een verhoogde export.
De hoge graanprijzen van de twee afgelopen jaren hebben bijgedragen aan de concurrentiepositie op de markt van industriële mengvoeders ten opzicht van het mixen van menvoerder op het bedrijf.

Eén reactie

  • kuiken007

    dat komt omdat meerdere fabrieken bij elkaar voer laten produceren

Of registreer je om te kunnen reageren.