Home

Nieuws 1068 x bekeken 3 reacties

Van Nistelrooij (CDA): revolutie op energiegebied nodig

Sint-Maartensdijk – Om aan de verplichte 20 procent duurzame energie in 2020 te voldoen in Nederland is een revolutie nodig.

Dat zegt Europarlementariër Lambert van Nistelrooij op een bijeenkomst van het CDA in Sint-Maartensdijk. Nederland loopt ver achter als het gaat om verduurzaming van energie. ”In Frankrijk zijn er dorpen die een coöperatie hebben opgezet en zelf energie produceren. Ze zijn CO2-neutraal. Regionale energieproductie is nodig om tot de verplichtingen van 20 procent duurzame energie te komen, vindt Van Nistelrooij. ”Nederland is heel conservatief als het om decentrale energieproductie gaat. Dat komt vast door het gas in de Nederlandse bodem.”
De Europarlementariër vindt dat de salderingsmogelijkheden voor regionale energieleveranciers verruimd moeten worden. Hij benadrukt dat het niet alleen gaat om de productie van duurzame energie, maar ook om de ontwikkeling van technieken om duurzame energie te produceren. ”Dat staat in Nederland nu ook stil.”

Laatste reacties

  • kees.dekoning1

    Regionale energieproductie biedt zeker mogelijkheden. Wordt ook aan gewerkt bij Dairy Campus in Leeuwarden. Lokaal biogas produceren met gebruik van lokale reststromen.

  • skippy1


    Geloof nu maar dat alleen duurzame energie welke door overheid 'gecontroleerd' word toegepast mag worden in nederland. Het hele duurzame energie verhaal zit in NL zowieso op slot door de (te) hoge accijns.

  • anton1937

    Alleen duurzame energie die goedkoop is heeft de toekomst.Biogas( veel tokomst) windenergie zeer beperkt alleen in Noord-Holland,Friesland en Groningen z g wind 5 gebieden. Zonne-energie heeft zéér veel toekomst nu door het toepassen van nieuwe materialen de netto-opbrengst vele malen beter wordt

Of registreer je om te kunnen reageren.