Home

Nieuws 324 x bekeken

Stabilisatie van veevoerproductie verwacht

Brussel - Fefac, de vereniging van veevoerfabrikanten in Europa, verwacht een stabilisatie van de veevoerproductie in 2012.

Dit is het gevolg van een verdere daling met een half procent van de varkensvoerproductie. Daarentegen wordt een lichte toename in de pluimveesector verwacht. Echter mogelijk kan de afzet van veevoer voor de pluimveesector tegenvallen vanwege de aanpassingsnormen die de sector opgelegd krijgt per dit jaar.
Andere onzekerheden waar de mengvoersector mogelijk mee te maken gaat krijgen zijn de gevolgen van het Smallenberg-virus in de veehouderij en de eisen die gesteld worden aan de groepshuisvesting van zeugen waardoor het aantal jonge zeugen fors in mindering kan worden gebracht in bepaalde Europese productiegebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.