Home

Nieuws 517 x bekeken

SP en PvdD willen strenger beleid dierentransport

Den Haag – De Partij voor de Dieren en de SP vinden dat staatssecretaris Henk Bleker van landbouw zich meer moet inzetten voor verbeteringen van het dierenwelzijn voor lange transporten. De partijen vinden dat een de Bleker een aangenomen motie op dit vlak niet naar tevredenheid uitvoert.

”Er zouden grenzen worden gesteld aan de lange afstandstransporten met een maximale reistijd van acht uur voor fok- en gebruiksvee. Dat is niet gebeurd”, zegt SP-kamerlid Henk van Gerven. Hij wijst erop dat er geen extra controle is gekomen en dat de Dierenbescherming meldt dat de situatie zeker niet verbeterd is. Ook Anja Hazekamp van PvdD vindt dat er geen verbeteringen zijn als het gaat om dierentransport. Bleker reageert dat hij probeert via de Europese Unie te komen tot aangescherpte transportmaatregelen voor fok- en gebruiksvee. ”Het staat op de agenda, maar het is geen makkelijke klus”, aldus Bleker.
De Europese Food Veterinary Office (FVO) sprak recent nog lovende woorden uit over het Nederlandse veetransport. FVO uitte zich op het Europese congres over dierenwelzijn positief uit over het dierenwelzijn in Oostenrijk en de kwaliteit van het dierentransport in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.