Home

Nieuws 706 x bekeken

Rusland stopt import vee uit EU

Moskou - De Russische importstop voor rundvee, schapen en varkens uit de Europese Unie wordt morgen van kracht.

Gesprekken tussen de Europese Commissie, vertegenwoordigers van diverse lidstaten en de Russische autoriteiten hebben niet geleid tot afstel van het importverbod. Het importverbod wordt ingesteld in verband met het Schmallenberg-virus dat in meerdere EU-landen heerst.
De Europese Commissie heeft in Rusland aangegeven dat de maatregelen van Rusland buitenproportioneel zijn en dat deze in strijd zijn met afspraken binnen de WTO. Ook is er volgens de Commissie geen wetenschappelijke basis voor de importstop.
Rusland kondigde eerder ook een importstop voor varkensvlees uit de EU aan. Het is nog niet duidelijk of en wanneer deze importstop van kracht wordt.
De vleesimporten vanuit Zuid-Amerika in de Verenigde Staten zijn de laatste maanden toegenomen. Rusland is niet tevreden over de kwaliteit van het vlees dat de EU levert. Er is volgens het land te vaak iets mis met de exportdocumenten en er is een geval van met salmonella besmet vlees bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.