Home

Nieuws 1030 x bekeken

PVV wil boer beschermen tegen grondprijsstijging

Den Haag – Afdeling Zuid-Holland van de Partij Voor de Vrijheid (PVV) zegt geschokt te zijn over een bericht in Boerderij Vandaag waaruit blijkt dat de aankoop van grond voor natuurontwikkeling de grondprijs met 20 procent heeft opgedreven.

Uit onderzoek van de Wageningse econoom Roel Jongeneel blijkt dat de aankoop van 100.000 hectare landbouwgrond leidde tot prijsstijgingen in de grondmarkt.
PVV-woordvoeder Groen & Water Bart Brands: ”De PVV waarschuwt al sinds haar komst in de Staten voor nadelen die komen kijken bij de aankoop van deze nepnatuurgronden. We willen nu wel eens weten hoeveel geld dit de Zuid-Hollandse belastingbetaler gekost heeft.”
De stijging van de grondprijzen is niet alleen nadelig voor de provincie, vindt de politiek partij. Ze maakt zich vooral zorgen om boeren die mogelijkheden zoeken om uit te breiden. Woordvoerder Ruimte van de PVV, John van Assendelft: ”De grond is in de provincie Zuid-Holland al erg schaars, waardoor de grondprijzen al tot de hoogste van Nederland behoren. Enerzijds geeft de provincie dus veel geld uit aan de aankoop van natuurgronden, terwijl het anderzijds voor boeren nagenoeg onmogelijk wordt om extra grond aan te kopen.”
De PVV heeft het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland middels schriftelijke vragen om opheldering gevraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.