Home

Nieuws 375 x bekeken

Nutreco spendeert 17,8 miljoen euro aan inkoop eigen aandelen

Amersfoort – Nutreco heeft van 10 februari tot en met 2 maart 320.443 eigen aandelen ingekocht, voor een totale som van 17,8 miljoen euro. Dat heeft het vis- en veevoerconcern, de holding van Trouw Nutrition en Hendrix, bekendgemaakt. Tussen 27 februari en 2 maart betaalde Nutreco € 56,30 per aandeel.

Bedrijven maken doorgaans niet bekend waarom ze eigen aandelen inkopen. Soms kopen bedrijven eigen aandelen omdat het een deel van de winst niet voor een goed rendement kan herinvesteren. De aandeleninkoop wordt ook gebruikt als signaal naar de markt dat het aandeel ondergewaardeerd is.
Doordat het aantal aandelen in vrije omloop door de inkoop daalt, neemt het dividend per aandeel normaliter toe, en tijdens een inkoopprogramma kan daarom de beurskoers stijgen. Nutreco’s inkoopprogramma eindigt op 13 april of wanneer het door Nutreco zelf gestelde maximum van 700.000 ingekochte aandelen wordt bereikt.
Hoewel Hendrix nu nog een merk van Nutreco is, heeft het bedrijf reeds met ForFarmers een overeenkomst voor verkoop van het mengvoerbedrijf. Nutreco geldt als marktleider in de afzet van premixen en speciaalvoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.