Home

Nieuws 1081 x bekeken 3 reacties

Natuurvereniging loopt 25.000 euro mis

Noordwolde - De Vereniging Duurzame Landbouw Stad en Ommeland in het Groningse Noordwolde loopt 25.000 euro aan subsidie mis door het te laat indienen van een aanvraag voor subsidievaststelling.

Dat heeft de Raad van State uitgesproken in een procedure tussen de vereniging en de provincie Groningen.
De natuurvereniging had in principe recht op ongeveer 145.000 euro subsidie voor agrarisch natuurbeheer. De provincie trok daarvan ongeveer 25.000 euro af, omdat de natuurvereniging ruim een maand te laat  de aanvraag indiende om de subsidie vast te stellen.
De vereniging probeerde de Raad van State nog te overtuigen door onder meer te stellen dat in andere provincies geen korting is toegepast. Maar volgens de Raad van State hoeft de provincie Groningen zich niet te binden aan beslissingen van andere provincies.

Laatste reacties

 • bela

  een maand te laat!!!!!!!!!!!!!
  moet je als boer eens doen krijg je helemaal niks.

 • Frans Smit

  Wedden dat het wel boeren waren: 'vereniging duurzame landbouw'. Dat lijken mij boeren die aan 'agrarisch' natuurbeheer doen. Ik dacht dat Limburg daarmee voorop liep. Oftewel: hoe hevel ik geld over van de natuur naar de agrarische sector.

 • Josubels

  Heren als jullie niet weten waarover jullie spreken, doe dat dan ook niet!

Of registreer je om te kunnen reageren.