Home

Nieuws 356 x bekeken 1 reactie

'Natuur goede bondgenoot waterveiligheid'

Peize – Natuur is een goede bondgenoot voor een betere waterveiligheid. Dat zei directeur Natuurbeheer Teo Wams van Natuurmonumenten tijdens een werkbezoek van staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu (IM).

Atsma was in het nieuwe natuur- en waterbergingsgebied De Onlanden in Drenthe.
Wams zegt dat De Onlanden het bewijs is dat je met minder geld meer kunt bereiken voor waterveiligheid dan met dijken, sluizen en schuiven. ”Op een natuurlijke manier met de natuur mee blijkt vaak de goedkopere oplossing”, aldus Wams.
Atsma wil de kennis die is opgedaan bij het natuurproject in de Onlanden graag benutten voor andere projecten. ”We moeten de komende jaren rekening houden met meer watertoevoer en wateroverlast. Wat je hier leert moet je meenemen naar andere gebieden, waar je met dezelfde initiatieven te maken hebt.” Atsma benadrukt dat er geen geld is voor nieuwe projecten. De Onlanden werden in januari ingezet om het waterpeil te laten dalen.

Eén reactie

  • leodevos71

    Nou, ik vind 31 miljoen niet echt goedkoop maar voor natuur is het misschien wel goedkoop, maar als agrarier kun je met hangen en wurgen een paar centen voor een afrastering krijgen, die je dan aan het eind van de rit alsnog zelf mag betalen. Nee, breek me de bek niet open over de ONlanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.