Home

Nieuws 1902 x bekeken 4 reacties

Lekkage mestsilo’s vervuilt sloten

Eersel – In Eersel (Noord-Brabant) is ongeveer 1 kilometer sloot vervuild geraakt door een lekkage in twee mestsilo’s. Dat meldt Waterschap De Dommel.

Een veldmedewerker van het waterschap kwam de vervuiling op het spoor. Een opsporingsambtenaar van het waterschap heeft direct een onderzoek ingesteld. Hieruit kwam naar voren dat de vervuiling was veroorzaakt door lekkage in nabijgelegen mestsilo’s.
De veroorzaker heeft op aanwijzing van het waterschap een dam in de sloot geplaatst om verdere verspreiding te voorkomen. Ook zal hij de vervuiling op moeten ruimen. Gelet op de ernst en de aard van deze lozing is een procesverbaal opgemaakt. Totdat de zaak structureel is opgelost blijft de dam in de sloot liggen. Het waterschap zal de komende tijd het bedrijf scherp in de gaten houden of alles naar behoren wordt afgewerkt.

Laatste reacties

 • Frans-Jan

  En dan laten we een foto zien van voersilo's???????????????????????

 • gp.bosma

  misschien dat deze boer er mest in heeft ipv voer!

 • Mels

  Gutte gutte gut,stront in de sloot en hij moet het opruimen,het lijkt wel een ramp van de ergste categorie die meestal verholpen is met de silo leegrijden en het water/mest mengsel uit het afgedamde stuk sloot ook over het land uit te rijden.Of er moet sprake zijn van moed/onwil.

 • golfratje

  dis gwoon een standaard foto

Of registreer je om te kunnen reageren.