Home

Nieuws 422 x bekeken

Kandidaten voor leiderschap Wereldbank bekend

Washington - De Nigeriaanse minister van Financiën Ngozi Okonjo-Iweala, de voormalige minister van Financiën Jose Antonio Ocampo uit Colombia of de Amerikaanse wetenschapper Jim Yong Kim wordt de nieuwe president van de Wereldbank.

Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. De Wereldbank heeft een vacature voor de hoogste post sinds de huidige president Robert Zoellick half februari aankondigde op 30 juni af te treden. Welke kandidaat de beste papieren heeft is nog onduidelijk. Volgens een ongeschreven regel leveren de Verenigde Staten altijd de baas van de Wereldbank, maar de organisatie nam vorig jaar voorstellen aan die ertoe moeten leiden dat ook kandidaten uit andere landen een kans maken op de baan.

Of registreer je om te kunnen reageren.